Kennismaking

Kom gerust kennismaken

Wilt u eerst kennis komen maken en de sfeer bij ons komen proeven, dan bent u van harte welkom. Wij nemen graag de tijd om u te laten zien waar uw kindje zal verblijven en om vragen te beantwoorden. Neem dus gerust contact met ons op om een afspraak te maken.

Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek maakt u kennis met ons, wordt informatie uitgewisseld en worden nadere afspraken gemaakt met betrekking tot de verzorging en begeleiding van uw kind(eren).

Even wennen

Ouders moeten wennen aan het feit dat ze de verzorging van hun kindje tijdelijk uit handen geven. “Zal alles goed gaan, is er voldoende aandacht voor mijn kind, als mijn kindje huilt zullen ze dan wel weten waarom ? Het kind moet wennen aan de nieuwe omgeving. Nieuwe kinderen, nieuwe volwassenen en andere geluiden en dingen die net iets anders gaan dan thuis.

Het is voor veel ouders een geruststelling het kindje een paar keer te kunnen brengen terwijl zij nog thuis te bereiken zijn. Het geeft een veilig gevoel te weten dat u even kunt bellen hoe het gaat met uw kind op het kinderdagverblijf. En dat u het kindje meteen kan ophalen, als uw kind nog erg aan alles moet wennen. Eerlijkheid en een goede communicatie in deze wenperiode (en daarna ook natuurlijk) is van belang voor de nodige vertrouwensrelatie.

Tijdens het intakegesprek kan worden besproken hoe de periode van wennen moet verlopen. Vaak hanteren we dat tijdens de eerste twee wendagen de kinderen komen van 10.00 – 14.00 uur. Houdt er met uw werk rekening mee, dat uw kind nog geen hele dagen aanwezig zal zijn.

Eigen schriftje

Uw kind krijgt een eigen heen & weerschriftje, waarin wij de ontwikkelingen en belevenissen van uw kind noteren. U kunt als ouder (s) in dit schriftje schrijven als er bijvoorbeeld wijzigen zijn met eten/drinken, de gezondheidsperikelen, een vraag over uw kind aan ons en/of eventueel wat er gedaan is in het weekend of op vrije dagen. Wij schrijven in het schriftje de slaaptijden van baby’s, de tijden van de fles en fruit en/of groente en de hoeveelheid, kort iets over stemming, activiteiten en bijzonderheden.

Eigen bewaarbakje

U kind krijgt bij ons een eigen bewaarbakje, waar de eigendommen van uw kind in bewaard kunnen worden (bijvoorbeeld, speen, knuffel, reservekleding, eventuele flessen).

Onze Locatie

Kinderdagverblijf ’t Armhoes beschikt over een moderne, sfeervolle verblijfsruimte.

Kennismaking

Wilt u kennis komen maken en de sfeer komen proeven, u bent van harte welkom.

Dagritme

We streven ernaar om het dagritme van thuis bij ons zoveel mogelijk aan te houden.

Ouderportaal

Log in om foto's te bekijken en laatste nieuwsberichten van het kinderdagverblijf of de BSO te lezen.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this